16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Відеоселектор щодо недопущення поширення африканської чуми свиней
    Вівторок, 17 серпня 2021 15:44

    Відеоселектор щодо недопущення поширення африканської чуми свиней

    17 серпня заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук  взяв участь у нараді в режимі відео селектору, яку провели представники управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби  у Волинській області  щодо  питання посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території  області. На нараді були присутні також  головний спеціаліст відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Голод Софія, ветеринар ФГ «Пан Продукт» та начальник Володимир-Волинського районного управління ГУ ДСНС у Волинській області  В’ячеслав Процюк.                                               З метою підтримання контрольованої епізоотичної ситуації в області, охорони території регіону від проникнення особливо небезпечних збудників хвороб, захисту тварин та населення територіальними органами Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області проводиться комплекс обов’язкових протиепізоотичних заходів, спрямованих на недопущення занесення та поширення інфекційних захворювань, в першу чергу, спільних для тварин і людей. Особлива увага приділяється питанню профілактики африканської чуми свиней у зв’язку з широким її розповсюдженням протягом останнього часу. Всього в Україні з 2012 року зафіксовано 545 випадків АЧС із яких 394 домашні свині. Найбільше випадків зафіксовано у Херсонській та Вінницькій областях .Задля належної та своєчасної поінформованості громадськості про перебіг захворюваності, достатньої уваги набуває проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи серед місцевого населення та представників мисливських колективів щодо виникнення підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин. Як зазначив представник  Держпродспоживслужби у Волинській області на сьогоднішній день розроблені буклети  для розповсюдження  у територіальних громадах районів з метою посилення інформації щодо профілактики  та недопущення захворювання  африканської чуми свиней у Волинській області та районах.  Нагадуємо: для людини ця хвороба є безпечною. Але серед тварин розповсюджується надзвичайно швидко.

    Звертаємо увагу, що ефективних засобів профілактики АЧС не існує. Тож, у випадку виявлення осередку спалаху інфекції практикується поголівне знищення тварин безкровним методом, а також ліквідація всіх тварин у радіусі 20 кілометрів від нього. Хворих свиней та тих, які контактували з інфікованими тваринами, забивають та спалюють. Окрім того, у господарстві, в якому виявлено африканську чуму, запроваджують карантин.

    .У природних умовах на африканську чуму свиней можуть занедужати як свійські, так і дикі свині будь-якого віку. Джерелом збудника інфекції є хворі тварини та вірусоносії. Здорові свині заражаються при спільному утриманні їх з інфікованими. Збудник передається через корм, пасовища, транспортні засоби. Використання для корму незнезаражених харчових відходів також сприяє поширенню хвороби. Механічними переносниками вірусу можуть бути птахи, люди, домашні та дикі тварини (зокрема гризуни), нашкірні паразити (деякі види кліщів, зоофільні мухи, воші), які контактували з хворими свинями та трупами тварин.

    Переглядів 4410
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua