20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ситуація з африканською чумою свиней в області – під контролем
    Вівторок, 22 серпня 2017 17:06

    Ситуація з африканською чумою свиней в області – під контролем

    За словами начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського, згідно з офіційними даними Міжнародного епізоотологічного бюро ситуація щодо розповсюдження африканської чуми свиней в світі залишається доволі складною. Як приклад, у сусідніх державах – Польщі та Білорусії – виявлені спалахи цієї хвороби. Зокрема, у Польщі зареєстровано близько 500 випадків захворювань на африканську чуму свиней. У Білорусії ж ситуація до кінця не відома, але масово знищують поголів’я худоби та спалюють цілі ферми. Однак про офіційні випадки захворювання не повідомляють. В той же час, у трьох прибалтійських республіках зафіксовано більше тисячі випадків АЧС.

    – Що ж стосується ситуації в Україні, то в цьому році з виявлених 97 випадків вже оздоровлено 77 населених пунктів. А 20 серпня 2017 року о 8 годині ранку до управління Держспоживслужби у Камінь-Каширському районі надійшов сигнал про загибель однієї свині в господарстві села Хотешів. Спеціалісти ветеринарної медицини безпосередньо виїхали на місце, де виконали паталогоанатомічний розтин тіла свині. Виникла підозра щодо захворювання на африканську чуму свиней. Діагноз підтвердили у Київській клініці вчора, 21 серпня, о 14 годині дня, – повідомив Богдан Васильович.

    Відтак, група з області виїхала в село Хотешів, де відбулося засідання надзвичайної протиепізоотологічної комісії при Камінь-Каширській райдержадміністрації, затверджено план подальших дій та проведено першочергові заходи.

    Відповідно затверджено план заходів щодо ліквідації захворювання у неблагополучному населеному пункті та недопущення поширення африканської чуми свиней на сусідні території. Як результат, в селі Хотешів оголошено карантин, визначено епізоотологічні межі господарства громадянина Христинець, визначено зони захисту та нагляду, проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення і власників тварин щодо небезпечності АЧС та заходи біозахисту тощо. Прийнято ряд інших важливих рішень, що є обов’язковими для виконання задля недопущення поширення захворювання.

    – Це питання надзвичайно серйозне. Зокрема, на території Польщі та Білорусії вже давно борються з цією хворобою. Тому прошу розіслати всім членам комісії протокол засідання та її рішення. Необхідно контролювати його виконання вже сьогодні. Не можемо допустити, щоб дане захворювання розповсюджувалося територією області, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2468
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua