20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Нарада у голови ОДА: виконання доручень Президента України, ремонт автомобільних доріг та ряд інших важливих питань
    Понеділок, 29 травня 2017 15:08

    Нарада у голови ОДА: виконання доручень Президента України, ремонт автомобільних доріг та ряд інших важливих питань

    На порядок денний виносилося чотири питання:

    1. Про завдання з виконання доручень Президента України, даних на нараді 24 травня 2017 року, з питання створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу на міжнародних пунктах пропуску.

    2. Про проведення ремонтних робіт автомобільних доріг: державного значення за кошти державного бюджету, місцевого значення - за рішенням обласної ради на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів, а також завершення ямкового ремонту автодоріг до кінця травня цього року.

    3. Про стан реалізації урядової програми "Доступні ліки".

    4. Про стан формування в області госпітальних округів.

    Голова облдержадміністрації на початку оперативної наради зачитав Указ Президента України Петра Порошенка від 22 травня 2017 року № 138 «Про відзначення державними нагородами України». Відповідно до документу за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено (посмертно) орденом «За мужність» ІІ ступеня Сергія Мокренка – солдата 54-ї окремої механізованої бригади, котрий загинув, виконуючи бойові завдання на Світлодарській дузі 28 лютого 2017 року, та Миколу Яворського – старшого сержанта 14-ї окремої механізованої бригади, котрий загинув 16 березня 2017 року під селом Старий Айдар Станично-Луганського району, що на Луганщині.

    Також Володимир Гунчик зазначив, що нещодавно ОДА надіслала подання до Адміністрації Президента України про присвоєння звання «Героя України» ще одному земляку, котрий помер від важкої хвороби - Олегу Твердохлібу. Крім цього, за його словами, на розгляді у Президента України перебуває подання на присвоєння звання «Героя України» загиблому у серпні 2014-го Ігореві Філіпчуку.

    Далі очільник ОДА  повідомив, що він звернувся до Президента України Петра Порошенка із проханням посприяти у розбудові військового містечка 14-ї ОМБ, яка незабаром повернеться на постійне місце дислокації у м. Володимир-Волинський. Також, за словами Володимира Гунчика, цього тижня буде ініційоване звернення до представників бізнесу, громадських організації, благодійних фондів, для того, щоби збільшити необхідну допомогу. Згідно із заявками військових, для того, щоби прийняти 14-ту бригаду на ротацію, за мінімальними розрахунками потрібно приблизно 5,5 мільйонів гривень.

    У п'ятницю, 26 травня, обласна рада під час сесії прийняла рішення виділити 2,6 мільйона на облаштування комунальних, побутових і житлових умов для військових 14-ї ОМБ  ще 500 тисяч із свого бюджету виділяє місто Володимир-Волинський.

    В рамках комплексу заходів, щодо створення належних умов по підготовці до безвізового режиму з Європейським Союзом піднімалося на оперативці і питання модернізації митного пункту пропуску "Ягодин". Зокрема, Володимир Петрович зазначив, що там проходить 46% вантажів і дана магістраль дуже перевантажена. Тому "розбудова "Ягодина" повинна стати пріорітетним питанням на найближчі роки. 

    Також стало відомо, що була внесена пропозиція Міністерству інфраструктури профінансувати і добудову дороги в об'їзд Устилуга та розбудову нової сервісної зони.

    Про проведення ремонтних робіт на автошляхах Волині проінформували директор департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Іван Мирка та начальник служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак.

    Зокрема, вони акцентували увагу на тому, що на ремонт та експлуатаційне утримання доріг місцевого та державного значення Волинської області з Державного бюджету вже виділено 199 млн грн. 114 млн грн., за словами Івана Мирки, передбачено на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг області, 76 млн грн спрямують на ремонт автомобільної дороги Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, 5,6 млн грн – Устилуг-Луцьк-Рівне і 2,5 млн грн – Київ-Ковель-Ягодин, а також 0,6 млн грн вартуватимуть проектні роботи.

    Своєю чергою, начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак зазначив, що для того, аби ліквідувати ямковість на міжнародних, національних та регіональних дорогах до 1 червня працювала 21 бригада, запущено два асфальтобетонні заводи, окрім того залучено 9 бригад інших приватних структур із 3 асфальтобетонними заводами. Як результат, станом на 26 травня 2017 року ліквідовано понад 107 тис. м2 ямковості. Серед відремонтованих об’єктів: М-07 Київ-Ковель-Ягодин – 498 м2 ямковості, М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече – 23 тис м2, Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне – понад 18 тис м2, Р-14 Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ – понад 22 тис м2. На дорозі Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква наразі роботи тривають.

    Аби з’ясувати наскільки якісно попрацювала Служба автомобільних доріг, Володимир Гунчик запропонував представникам громадськості долучитися до аудиту виконаних робіт та протягом тижня дати власну оцінку щодо ямкового ремонту автошляхів області.

    Наголосили також доповідачі також на тому, що завершуються роботи на дорозі Н-22 Львів-Радехів-Луцьк, яка буде здана в експлуатацію до 15 червня 2017 року. Дорогу Луцьк-Володимир-Волинський відремонтують за рахунок митних надходжень, наразі тривають тендерні процедури. А дорога Устилуг-Луцьк-Рівне.

    Підсумком відеоселекторної наради стало вручення нагороди головному аграрію області. Відтак, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особисті заслуги у вирішенні питань розвитку агропромислового комплексу області та з нагоди 60-річного ювілею Юрію Горбенку вручили подяку керівника найвищої виконавчої гілки влади області.

    Переглядів 2656
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua