20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Соціальний захист, аграрна політика та транспортний зв'язок - основні питання порушені у зверненнях громадян
    Вівторок, 25 квітня 2017 16:06

    Соціальний захист, аграрна політика та транспортний зв'язок - основні питання порушені у зверненнях громадян

    У своїй доповіді Мар'яна Борисівна наголосила, що за  звітний період  здійснено 4 виїзди «Мобільного соціального офісу» відповідальними особами. Охоплено 9 населених пунктів району. Під час виїзних прийомів до «Мобільного офісу»  заведено 21 справу громадян по питаннях призначення та виплати допомоги і субсидій, працевлаштування,  надання пільг, призначення і виплати пенсій, перебування на обліку в центрі зайнятості, пільгових перевезень,  видачі санаторно-курортних путівок, благоустрою сіл. 

    Особливу увагу приділено вирішенню проблем, з якими зверталися громадяни пільгових категорій: ветерани війни та праці, інваліди, громадяни, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім'ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

    За  І квартал 2017 року цій категорії населення, а саме 63 громадянам виділено з районного бюджету матеріальну допомогу в сумі 56 700 (п’ятдесят шість тисяч сімсот) гривень.

    За аналогічний період 2016 року зазначеній категорії населення, а саме 39 громадянам виділено з районного бюджету матеріальну допомогу в сумі 31 300 (тридцять одна тисяча триста) гривень.

    До райдержадміністрації за звітний період звернулося 8 учасників бойових дій, 2 інваліди І групи,  2 інваліди ІІ групи, 1 інвалід ІІІ групи, 3 громадянина з багатодітних сімей, 1 учасник ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС та 1 член сім’ї  учасника АТО.

    Протягом І кварталу 2016 року звернувся 1 інвалід ІІ групи,  2 інваліди ІІІ групи, 1 одинока матір, 6 громадян - діти війни.

    До райдержадміністрації за звітний період зверталися громадяни всіх населених пунктів Володимир-Волинського району, в тому числі громадяни об’єднаних територіальних громад, м.Володимир-Волинського, м.Луцька, м. Нововолинська та інші. Найбільше звернень надійшло від жителів Устилузької 31, Зимнівської 34 та Оваднівської 27 рад. А найбільше громадян звернулось із Оваднівської ради – 111 (колективні звернення про освітлення вулиць поблизу траси Володимир-Волинський – Ковель, про часте відключення електроенергії га вулиці Шкільна, про відсутність павільйону зупинки автотранспорту, про порушення графіку руху пасажирського транспорту в селі Сусваль). 

    Аналізуючи зміст звернень начальник юридичного відділу зазначити, що найбільш актуальними питаннями протягом І кварталу 2017 року є соціальний захист, аграрна політика та земельні відносини, комунальне господарство, транспортне сполучення та питання з галузі сім'ї, дітей та молоді.

    Багато громадян району звертаються за допомогою на лікування. На другому місці питання аграрної політики та земельних відноси - це звернення щодо надання дозволу на розробку та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної частки паю та передачу в оренду невитребуваних паїв. Третє місце по тематиці питань у зверненнях займає комунальне господарство  - це ремонт доріг, освітлення вулиць та ремонт зупинок.

    Керівництво райдержадміністрації постійно тримає на контролі питання, з якими звертаються сім'ї мобілізованих, поранених, загиблих учасників АТО на Сході України.

    Станом на 31.03.2017 року до райдержадміністрації надійшло 2 звернення через обласну державну адміністрацію.

    За  3 місяці цього року надійшло 15  звернень з Урядової гарячої лінії через мережу Інтернет з обласної державної адміністрації, що удвічі менше ніж за І квартал 2016 року (30). В основному порушувалися питання, що стосуються порядку надання населенню субсидій та інші.

    У райдержадміністрації, згідно із затвердженими графіками, щомісяця проводяться «прямі телефонні лінії», під час яких громадяни мають змогу звернутися із проблемними питаннями до керівництва району для отримання відповідних роз’яснень. Під час проведення прямих телефонних ліній особливої активності громадян не відзначається.

    Спрямовуючи роботу на наближення послуг до населення, голова райдержадміністрації проводить щомісяця виїзні прийоми громадян у населених пунктах району із залученням працівників структурних підрозділів райдержадміністрації та керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади. У І кварталі 2017 року здійснено 5 виїзних прийомів, охоплено відповідно 18 населених пунктів району. Графіки виїзних прийомів громадян завчасно оприлюднюються у міськрайонній газеті «Слово правди» і на веб-сайті райдержадміністрації.

    Звернення громадян вирішуються у встановлені законодавством терміни.

    Питання роботи із зверненнями громадян перебуває на постійному контролі у керівництва та посадових осіб райдержадміністрації. 

    Згідно довідки про роботу із зверненнями громадян в облдержадміністрації за 2016 рік, яка надійшла на нашу адресу вже після колегії, на якій був заслуханий звіт за 2016 рік,  до ОДА від жителів Володимир-Волинського району у 2016 році надійшло 224 звернення. Аналіз у розрахунку на 10 тисяч населення  свідчить, що середньо обласний показник становить 93,8. По нашому району цей показник є нижчим середнього і становить 87,3. 

     

    Переглядів 2305
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua