19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Відеоселекторна нарада на чолі з губернатором області
    Понеділок, 27 березня 2017 16:36

    Відеоселекторна нарада на чолі з губернатором області

    Екологічна проблема локального масштабу, що має місце на Ковельській філії державного підприємства «Укрветсанзавод» зумовлена згубними діями його керівництва.

    Відтак, за словами заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, ще у 2007 році перед керівництвом ветсанзаводу постало питання про закриття, адже у той час були зафіксовані перші викиди забруднюючих речовин, проте Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в області 26 березня 2008 року, на підставі позитивного висновку Ковельської санітарно-епідеміологічної станції від 30 січня 2008 року, виданий дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря терміном до 26 березня 2018 року.

    – Упродовж останніх років через застаріле обладнання, підприємство не лише не виконує свої функції повною мірою, але й створило реальну загрозу виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру та погіршення умов життєдіяльності мешканців Ковеля, – зазначив Сергій Дмитрович.

    Усвідомлюючи значимість проблеми, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, починаючи з січня 2016 року, неодноразово зверталося до керівництва підприємства «Укрветсанзавод» щодо незадоволення роботою його ковельської філії, наголошуючи на необхідності проведення його реконструкції та модернізації. Однак конкретних заходів для покращення роботи вжито не було.

    Натомість, скарги ковельчан щодо забруднення повітря посилювались. 12 березня 2016 року проведено засідання комісії з вивчення проблемних питань діяльності підприємства, як результат – проведення Державною екологічною інспекцією в області перевірки заводу в контексті дотримання вимог природоохоронного законодавства. Результати позапланової перевірки, яка була здійснена 24 жовтня 2016 року, виписані в акті, де підтведжується факт скидання сировини до ям та встановлення нової площадки для зберігання відходів тваринного походження. Як пояснив керівник підприємства Вадим Сухонос, облаштування такої площадки зумовило переповнення уже існуючих резервуарів. За підсумками перевірки, директора притягнено до адміністративної відповідальності з приписом необхідного усунення виявлених порушень.

    За подіями, які мали місце на початку поточного року слід зауважити, що жодних дій, для виправлення ситуації та покращення екологічних умов довкола підприємства керівництво не зробило. Новий сигнал тривоги від громадян надійшов уже 3 січня 2017 року. Тоді в засобах масової інформації з’явилась публікація, у якій зазначено: тваринні рештки закопуються просто на території заводу. З метою оперативного реагування на виявлені факти, 6 січня поточного року, комісія у складі начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, представників Державної екологічної інспекції в області та головного управління Держпродспоживслужби в області провела обстеження земельної ділянки, наданої у постійне користування заводу, на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства та Закону України «Про ветеринарну медицину».

    – Акт обстеження був направлений Державною екологічною інспекцією у Волинській області до Головного управління національної поліції в області листом від 31 січня 2017 року. Управлінням, своєю чергою, до Ковельської філії «Укрветсанзаводу» спрямовано звернення з проханням надати всю наявну інформацію щодо прийнятих та утилізованих відходів тваринного походження упродовж 2015-2016 років, а також обґрунтовану відповідь з підтверджуючими документами щодо облаштування згаданих компостних ям для захоронення відходів, – повідомив Сергій Кошарук.

    Так, керівництво заводу надало запитувану інформацію, зазначивши, що утилізація відходів методом компостування відбувається згідно до технічних умов утилізації.

    Важливо, що Розпорядженням голови облдержадміністрації № 129 від 16 березня 2017 року була створена міжвідомча робоча група, що вивчала проблемні питання та екологічні ризики, пов’язані з діяльністю Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

    Відтак, результати проведених перевірок підтвердили, що керівництво підприємства, окрім прямих  порушень правил утилізації рештків тварин, приймало надмірну кількість сировини чи не з усіх областей України не враховуючи при цьому обмежених потужностей заводу та нехтуючи безпекою громадян.

    Голова облдержадміністрації зазначив, що в результаті перемовин із керівництвом Міністерства аграрної політики України та Держпродспоживслужби напрацьований план подальших дій,  що дозволить зменшити рівень екологічної небезпеки на Волині.

    Відтак, аби частково розвантажити підприємство, директор підприємства зобов’язаний організувати відвантаження 360-ти тонн сировини на переробку до інших філій «Укрветсанзаводу».

    Про підготовчі заходи щодо організації оздоровлення і відпочинку дітей у 2017 році проінформувала присутніх заступник голови ОДА Світлана Мишковець. Зокрема, вона зазначила, що оздоровча кампанія в області цього року вже стартувала. У лютому направлено групу дітей на оздоровлення до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», що знаходиться в місті Одеса. Цей заклад вже відвідало 18 дітей, а нині на відпочинку перебуває ще 26 осіб. З лютого розпочалось оздоровлення дітей пільгових категорій у державному підприємстві «Міжнародний дитячий центр «Артек», що на Київщині. Оздоровлено 19 дітей, ще 19 – нині перебуває на відпочинку. Протягом року в зазначені табори відпочинку планують направити по 13 груп та оздоровити понад 500 дітей. Ці путівки надає Міністерство соціальної політики України.

    – В області розпочато підготовку до літньо-оздоровчого сезону 2017 року. Зокрема, 14 березня 2017 року відбулось засідання обласної міжвідомчої комісії із питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей, за результатами якої прийнято протокольне рішення, визначені першочергові заходи. На реалізацію обласної цільової програми соціального оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки рішення, затвердженої рішенням обласної ради від 10 лютого 2016 року, з обласного бюджету на управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації у 2017 році виділено 345 тисяч гривень, які будуть спрямовані на видатки, пов’язані з направленням груп дітей у вищезазначені дитячі центри, а також на оздоровлення дітей, які на запрошення прибудуть з території, де проводяться бойові дії. Також з обласного бюджету виділені кошти в розмірі 2 мільйони 300 тисяч як субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на придбання путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на умовах співфінансування 50 на 50. На даний час ведеться попередня робота щодо розподілу зазначених коштів на райдержадміністрації, виконкоми міських рад, територіальні громади. Майже 8 мільйонів гривень з місцевих бюджетів планується використати на роботу таборів відпочинку та функціонування стаціонарних закладів, підпорядкованих органам освіти. Загалом із міських та районних бюджетів у 2017 році планується використати на оздоровлення дітей понад 11 мільйонів гривень та охопити понад 29 тисяч осіб, що складає 21,5% від загальної кількості дітей шкільного віку, – зазначила Світлана Євтихівна.

    Переглядів 2294
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua