27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Професійно-технічна освіта Волині – на шляху реформ
    П'ятниця, 03 березня 2017 08:14

    Професійно-технічна освіта Волині – на шляху реформ

    В роботі взяли участь директори, заступники директорів професійно-технічних навчальних закладів області, головні бухгалтери, спеціалісти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, працівники Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області.

    Під час пленарної частини із розширеною доповіддю виступила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Плахотна Людмила Володимирівна. Здійснено детальний аналіз результативності роботи професійно-технічних навчальних закладів у 2016 році та окреслено завдання щодо реалізації освітньої політики у регіоні на 2017 рік. Людмила Плахотна акцентувала особливу увагу на процесі реформування професійно-технічної освіта Волині: «Професійно-технічна освіта Волині потребує реформування, і ця реформа має бути відкритою, підтриманою спільнотою. Ми повинні створити якісну, гнучку та практичну систему ПТО Волині»,  наголосила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

    На завершальному етапі знаходиться План реформування професійно-технічної освіти Волині, відповідно до якого будуть створені регіональні багатопрофільні центри професійної освіти, що надаватимуть послуги з підготовки робітничих кадрів і молодших спеціалістів. В рамках реалізації міжнародного проекту Європейського Союзу «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» виконано дослідження стану ринку праці в Рівненській та Волинській областях; проведено тренінги для викладачів економіки та заступників з виховної роботи, семінари із найбільш масових для обох областей професій.

    Відповідно до плану наради із доповідями виступили: директор СТОВ «Ратнівський аграрій» Чернецький Валентин Антонович, директор Ковельського професійного ліцею Антонюк Сергій Миколайович, директор Волинського обласного центру зайнятості Романюк Роман В’ячеславович, локальний координатор німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні» Янів Андрій Степанович.

    Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Світлана Євтихіївна Мишковець під час виступу підкреслила унікальну можливість освітніх закладів області щодо участі у міжнародних проектах. Вона висвітлила результати співпраці з іноземними партнерами саме в плані реформування професійної освіти області, адже професійно-технічна освіта Волині є активним учасником міжнародних проектів з налагодження соціального діалогу у сфері ринку праці, покращення професійної підготовки та профорієнтаційної роботи.

    Цього року делегація з Волині відвідала Німеччину, де ознайомилась з дуальною освітньою системою, з метою втілення такого досвіду на Волині. Відвідано навчальні центри компаній Siemens та SKF в містах Нюрнберґ та Швайнфурт, на яких здавна застосовується дуальна форма навчання, а також Центр професійної перепідготовки безробітного населення. В рамках німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти» у 2017/2018 навчальному році розпочнеться підготовка робітничих кадрів за новими робочими навчальними планами та програмами з професій Верстатник широкого профілю та Електрогазозварник.

    Також Міністерством освіти і науки Естонської Республіки спільно з МОН України розпочато новий проект «Досвід Естонії на підтримку реформам професійної освіти в Україні, Волинська область», серед основних завдань якого є підтримка нововведень в галузі ПТО в умовах децентралізації, підвищення рівня знань керівників пілотних навчальних закладів України щодо планування їх розвитку, розробка нових стандартів і програм з професій, затребуваних на ринку праці.

    На завершення роботи головний спеціаліст департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Хоменко Олена Вікторівна підсумувала досягнення в сфері професійної освіти й висловила основні аспекти щодо перспектив її розвитку.

    В рамках програми заходу відбулися засідання профільних секцій.

    Управління освіти, науки та молоді.

    Переглядів 2602
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua