20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Волинянам – високі нагороди
    Понеділок, 23 січня 2017 16:14

    Волинянам – високі нагороди

    За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного енергетичного комплексу, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм та з нагоди Дня енергетика присвоєно почесне звання «Заслужений енергетик України» Юрію Збагерському – електромонтерові Луцької міської філії акціонерного товариства «Волиньобленерго».

    За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку агропромислового комплексу області, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України Миколу Романюка – головного агронома сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Луцького району.

    Окрім того, з нагоди Дня Соборності України, ще четверо волинян отримали державні нагороди.

    Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, справу консолідації українського суспільства, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня Соборності України нагороджено орденом «За заслуги» І ступеня Олександра Огородніка –  художнього керівника заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос».

    Також присвоєно почесні звання:

    «Заслужений журналіст України» Олексію Шумику – шеф-редакторові товариства «Волинська правда»

    «Заслужений працівник освіти України» Степану Сидоруку – директорові Луцького палацу учнівської молоді

    «Заслужений шахтар України» Івану Бойку – головному маркшейдерові технічної дирекції  державного підприємства «Волиньвугілля».

    Про стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів у 2016 році інформував начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло-Мирослав Леміщак. В цілому до Державного бюджету об’єктами господарювання Волинської області за 2016 рік сплачено 7,1 млрд грн, що на 13 % більше, ніж у порівнянні з минулим 2015 роком.

    Зокрема, надходження від митних органів, що розташовані на території області складають 4,9 млрд грн, що становить 70 % від загальної суми надходжень до загального фонду Державного бюджету, 2 млрд грн або 28,5 % – від фіскальної служби. Від перевиконання індикативних показників надходження митних платежів за окремі місяці, відповідно до експерименту, що діяв у 2016 році, до обласного бюджету надійшло 115 млн грн. Ці кошти використані в повному обсязі на реконструкцію дороги Львів-Радехів-Луцьк.

    – У 2016 році великими платниками податків у Волинській області сплачено 232 мільйони гривень податку на прибуток. З цих коштів до обласного бюджету перераховано 23 мільйони гривень. Найбільший платник такого податку – ПАТ «СКФ-Україна», від якого надійшло 10,1 мільйони гривень. Зокрема, до місцевих бюджетів області за 2016 рік надійшло 2,7 мільярди гривень, що у 1,5 раза більше у порівнянні з 2015 роком. Значне зростання дохідної частини місцевих бюджетів дозволило не лише своєчасно та в повній мірі виконати свої зобов’язання розпорядникам коштів, а й дало можливість заробити кошти. Адже, 20 місцевих бюджетів області у 2016 році перерахували на депозитні рахунки 711 мільйонів гривень. Це майже удесятеро більше, ніж у 2015 році. Завдяки депозитам місцеві бюджети отримали додатковий дохід у 52 мільйони гривень, – зазначив Михайло-Мирослав Васильович.

    Окрім того, характерною ознакою 2016 року було зменшення потреби місцевих бюджетів у короткотермінових позиках єдиного казначейського рахунку.

    Що ж до субвенцій з Державного бюджету, то у 2016 році кошти міждержавних трансфертів освоєно на 95 %, тобто залишок невикористаних коштів досить незначний. Відтак, близько 21 мільйона гривень повернулися до Державного бюджету, із них: 8 мільйонів гривень – субвенція на соціально-економічний розвиток територій, а 6 мільйонів гривень – кошти Державного фонду регіонального розвитку.

    – Бачимо позитивну тенденцію по системі казначейського обслуговування, менше є порушень, але все таки зауваження є. Хотів би особливу увагу звернути на новоутворені територіальні громади. Мало того, що деякі з них мають відповідні зобов’язання щодо проведення реверсної дотації, разом з тим, необхідно звернути увагу на систему роботи цих об’єднаних територіальних громад. В частині з них сьогодні не забезпечено створення виконавчих органів, частина – передала відповідні повноваження районним радам або районним державним адміністраціям. Тобто процес казначейського обслуговування міжбюджетних відносних в територіальних громадах продовжує налагоджуватися. Тому в мене пропозиція: в кінці лютого-на початку березня 2017 року маємо отримати інформацію щодо міжбюджетних відносин в новостворених територіальних громадах чи тих, що відпрацювали вже 2016 рік, а також взаємодія територіальних громад з державними, фінансовими, казначейськими, фіскальними органами, – зауважив Володимир Гунчик.

    Аби уникнути у 2017 році проблемних питань у вугільній галузі Волині про підсумки роботи державного підприємства «Волиньвугілля» за минулий рік, пріоритетні плани на 2017 рік та про стан справ на підприємстві інформував в.о. генерального директора ДП «Вольньвугілля» Олександр Зорін.

    Так, Олександр Зорін доповів, що у 2016 році державному підприємству «Волиньвугілля» було поставлено завдання з видобутку вугілля у 310 тис. тонн. За 12 місяців 2016 року видобуто 185,4 тис. тонн вугілля, і виконання плану становило 59,8 %. Значно покращились показники середньодобового видобутку у кінці 2016 року, зокрема у грудні середньодобовий видобуток вугілля становив 622 тонни, що на 108,88 тонн більше, ніж у третьому кварталі 2016 року.

    – Протягом 2016 року оснащення, видання лав здійснювалось за рахунок демонтажу та монтажу обладнання з лав, які вибували в процесі експлуатації. Обладнання ж зношене на 80 %. На кінець періоду працювала 3 діючих очисні вибої, придбання матеріалів та обладнання здійснюватися виключно за власні кошти, – зазначив Олександр Олексійович.

    Щодо планів на 2017 рік, то за його словами, програмою розвитку гірничих робіт, яка була затверджена Міністерством палива та енергетики України, планове завдання з видобутку вугілля у цьому році встановлено на рівні 391 тис. тонн. По шахтах: 291 тис. тонн – шахта «Бужанська» і 120 тис. тонн –  шахта №9 «Нововолинська». Тож варто відзначити, що це вдвічі перевищує ті показники, які були в 2016 році.

    – Позитивним є рішення, прийняте під час розгляду в Міненерговугілля програми розвитку, щодо роботи шахти №9 «Нововолинська» у складі ДП «Волиньвугілля» протягом всього 2017-го року, адже на 2016 рік ця шахта попадала під реструктуризацію. На шахті є запаси, є люди, є проходка, є обладнання, тому за доцільне взяти те, що шахта повинна працювати. Більше того, вона економічна та буде виглядати рентабельно, – наголосив Олександр Зорін.

    Окрім цього, на кінець січня – початок лютого 2017-го року по шахті «Бужанська» заплановано введення в роботу 444-ої лави. На даний час змонтоване обладнання в обсязі 75 %. На думку в.о. генерального директора, видобувний забій розпочне роботу в кінці лютого вже з більш якісними показниками вугілля, що дозволить зменшити затрати з переробки, транспортування «пустої» породи.

    Також державним підприємством «Волиньвугілля» розроблено інвестиційний проект щодо шахти «Бужанська», який передбачає залучення і ефективне використання 11-ти мільйонів гривень для технічного переоснащення та введення в експлуатацію в квітні 2017 року 456-ої лави. По цій лаві виготовлено інвестиційний проект і через тиждень керівник підприємства захищатиме його в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. За його словами, попередні слухання були позитивні.

    – Велика подяка за це вам, Володимире Петровичу, за те що підтримуєте вугільну галузь Волині. Ми постараємось у цьому плані не підвести. Ця лава повинна увійти в дію і покращити показники шахти «Бужанської», – відзначив Олександр Олексійович.

    Також у планах підприємства у 2017 році подвоїти випуск товарної продукції. Якщо у 2016 році відвантажено 113 тис. тонн готової вугільної продукції на суму 121,4 млн грн, то на 2017-ий планується випуск товарної продукції в обсязі 272,4 тис. тонн на суму 416,7 млн грн. Це стане можливим, як зазначив керівник підприємства, за рахунок ефективного використання наявної техніки та очисних вибоїв, які дозволять відвантажити вугілля.

    – Варто додати, що плануємо так працювати, ще й тому що підвищена ціна на вугілля. Якщо в 2016-му році вона складала 1074 гривні за тонну, то очікувана ціна буде 1529 гривень за тонну. Це дозволить нам вийти на той рівень рентабельності і на кінець року привести об’єднання до того, щоб воно було самодостатнім і  розраховувалось з боржниками,  особливо з Держбюджету, – пояснив Олександр Зорін.

    Витрати собівартості з готової товарної вугільної продукції в 2016-му році склали 273, 7 млн грн. Збитки від випуску товарної продукції – 152,7 мільйонів гривень. Профінансовано держпідтримки – 48,9 мільйонів гривень, відповідно покриття витрат собівартості товарної вугільної продукції за рахунок державної підтримки становило лише 17,9 %. Непокриті збитки – 37,9 %.

    Також з початку року профінансовано державної підтримки на погашення заборгованості із заробітної плати в сумі 25, 2 мільйони гривень. Загальний обсяг видатків з Державного бюджету в 2016-му році склав 74, 1 мільйон гривень.

    Заборгованість із заробітної плати станом на 1 січня 2017 року становила лише 0,7 мільйонів гривень, але станом на 15 січня 2017 року заборгованість із заробітної плати погашено в повному обсязі. Наразі профінансовано вже 30 % зарплати за грудень, тому 26-27 числа заробітна плата за грудень буде погашена. Тож у новий рік підприємство вступає без заборгованості по зарплаті.

    – Протягом четвертого кварталу 2016-го року та січня 2017-го сплачено 61,6 мільйонів гривень заробітної плати. Податків, на жаль, на суму 429 тисяч гривень, матеріалів та послуг виробничого характеру на суму 9,7 мільйонів гривень. Зважаючи на заборгованість за послуги з електропостачання перед ДП «Регіональні електричні мережі», розроблена й погоджена з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України програма енергоефективності на 2017 рік, а також графік погашення заборгованості. Відповідно, в січні 2017-го року вже проведено оплату заборгованості згідно графіку і виплачена сума потадків у розмірі 185 тисяч гривень, – проінформував Олександр Зорін.

    Також протягом 2016 року проведено оптимізацію чисельності апарату управління ДП «Волиньвугілля». Станом на січень 2017 року чисельність працівників апарату управління становить 77 чоловік. Протягом року чисельність скоротилася на 37 чоловік, тобто на 32,4 %.

    Разом із цим, слід зазначити, що збільшення видобутку до 391 тис. тонн на рік, за словами в.о. генерального директора ДП «Вольньвугілля», дасть можливість створення додаткових 47-ми робочих місць працівників основних професій. Окрім цього, ріст обсягів виробництва дасть збільшення обсягів як у натуральній формі, так і в грошовій, ріст базової ціни на 20 %.

    Проблемним питанням, на думку керівника підприємства є шахта №10. На його думку, її потрібно все таки ввести в експлуатацію.

    – Були певні думки про те, що цей об’єкт несе тільки збитковість і фінансування у  держави на цей об’єкт немає. Але, на мою думку, при певних заходах, при певних реорганізаціях в міністерстві є можливість добудувати та ввести в експлуатацію цю шахту, за рахунок як державних так і інвестиційних коштів, – зазначив Олександр Зорін.

    Відтак, голова облдержадміністрації пообіцяв ще раз уточнити долю цього питання, позаяк відповідні пропозиції вже направлені у відповідні міністерства та відомства.

    Поряд із цим, дано доручення розпочати підготовку робочої зустрічі голови облдержадміністрації із шахтарями приблизно через два з половиною місяці. Цей час потрібен, аби сформувались всі державні програми та запустився механізм повного фінансування через Державний бюджет 2017 року.

    – У нас із вами, крім завдань структури, є 150 мільйонів в Державному бюджеті на фінансування шахта №10, і Ви сьогодні озвучили досить непогані показники видобутку й  реалізації вугілля, тому було б все-таки цікаво побачити що зміниться за два з половиною місяці, яка буде тенденція роботи ДП «Волиньвугілля» і поспілкуватися з представниками керівництва шахт, профспілкових організацій, трудових колективів, щоби потім, у випадку необхідності, ще раз акцентувати увагу перед міністерством і урядом України, – відзначив Володимир Гунчик.

     

    Переглядів 3160
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua