Версія для друку
Понеділок, 09 травня 2022 11:16

Започаткована співпраця з німецьким фондом «Schnelle Nothilfe»

Начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач та його перший заступник  Віктор Сапожніков відвідали місто Сокаль, де відбулась зустріч делегацій з України, Польщі та Німеччини, метою якої було започаткування співпраці у сфері надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни. Польську сторону представляв давній партнер Сокаля, а віднедавна й Володимирщини, - війт гміни Уханє Лєшек Червонка. Від німецького фонду«Schnelle Nothilfe» прибули співголови асоціації Маркус Лаусманн та Марта Каськевич-Ващук. Приймав делегації у міськраді Сокальський міський голова Сергій Касян.

В ході зустрічі гості відвідали гуманітарний хаб Сокаля, ознайомились із порядком ведення у ньому документації по прийняттю та розподілу гуманітарної допомоги, оглянули спеціально обладнане міське бомбосховище.

Щодо подальшої співпраці, то представники трьох країн напрацювали дорожню карту дій у сфері гуманітарної допомоги. Українська сторона має сформувати заявки з нагальними і чіткими потребами, німецький фонд завдяки великій мережі партнерів і бізнесу формуватиме доставку гумдопомоги на склади у прикордонному польському Уханє, а звідти вона невеликими партіями буде доставлена до міста Сокаля на Львівщині та у Володимир-Волинський район, звідки волонтери відвозитимуть її в гарячі точки та постраждалі регіони.

Переглядів 6857