Версія для друку
П'ятниця, 21 січня 2022 10:29

Участь представників райдержадміністрації у спільному заході Асоціації міст та проєкту USAID в Україні «HOVERLA»

 20 січня 2022 року, у Луцьку відбувся спільний захід Асоціації міст та проєкту USAID в Україні «HOVERLA», в якому взяли участь заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, перший заступник очільника області Сергій Мовенко, голова обласної ради Григорій Недопад, народні депутати від Волині. Володимир-Волинську райдержадміністрацію на цьому заході, за дорученням голови  РДА Юрія Лобача, представляли : керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Романюк зі своєю заступницею Іриною Ліщук та начальниця загального відділу РДА Людмила Зубчик.

Участь у таких заходах є надзвичайно актуальною, адже 3 територіальних громади Володимир-Волинського району беруть участь в проекті USAID «ГОВЕРЛА» щодо ефективності роботи органів місцевого самоврядування.

Як зазначили модератори заходу, метою зустрічі є роз’яснення широкій аудиторії базових норм та змін, внесених до законодавства, яке регламентує місцевий економічний розвиток, зокрема це стосується проєкту ЗУ «Про засади державної політики».

«Завдяки оновленню державної регіональної політики через законопроєкт №5323 ми маємо можливість скласти трьохрівневе планування та сформувати правила гри на місцевому, регіональному та національному рівнях. Важливо також надати економічного змісту цим стратегіям. Адже стратегія це живий документ, який має відображати пріоритети та напрямки розвитку. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримуватиме громади у їх прагненні до розвитку спроможності та забезпечення мешканців якісними послугами», - прокоментувала Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Відтак, учасники дискусії обговорили переваги і недоліки законодавчих основ щодо місцевого економічного розвитку та проаналізували аспекти законопроєкту № 5323 «Про засади державної регіональної політики» і його вплив на територіальні громади загалом, та Волині зокрема. Важливим моментом дискусії стало обговорення механізмів та інструментів стратегічного планування регіонального і місцевого розвитку. До слова, згідно аналітичних даних, станом на 1 січня 2022 року лише 37 громад області мають стратегії розвитку, затверджені відповідними радами.

Переглядів 5486

Галерея зображень