Версія для друку
Вівторок, 09 листопада 2021 16:38

Разом дбати про людей: зустріч голови РДА з духовенством завершилась прийняттям конструктивних рішень

Голова райдержадміністрації Юрій Лобач зустрівся із представниками церков та конфесій району, щоб обговорити питання карантинних обмежень, які вступили в дію у зв’язку з провадженням на Волині «червоної» зони. На зустріч прибули о.Юрій (Православна Церква України), о.Михайло, який представляв Українську Православну Церкву, о.Марко із храму та монастиря священномученика Йосафата, що належить до греко-католицької церкви, настоятель римо-католицького костелу святих Йоакима і Анни о.Лєшек, пастор церкви Євангельських Християн-Баптистів Леонід Радюк, пастор Церкви Адвентистів сьомого дня Сергій Чінко та пастор Церкви Християн Віри Євангельської П’ятидесятників Петро Люлька.

«Нас зібрали сумні події, адже Волинь накрила чергова хвиля коронавірусної хвороби, внаслідок чого область увійшла до червоної зони епіднебезпеки, що передбачає ряд жорстких обмежувальних заходів. Я звертаюсь до вас, тому саме за вами стоять люди, цілі громади, про яких, упевнений, ви дбаєте. Тож давайте разом подумаємо про те, як убезпечити їхнє життя і здоров’я в цей непростий час», - звернувся до духовенства голова РДА.

Загалом розмова носила характер діалогу, в ході якого кожен міг висловити власну позицію та поділитись досвідом. Зокрема, о.Юрій Зінчук розказав про те, як вакцинувався, та попросив керівника району довести до медпрацівників району побажання щодо розмежування потоків людей на прийомі в сімейних лікарів. Отець Марко Максимів сам переніс цю хворобу тож ретельно слідкує за дотримання протиепідемічних заходів у своєму приході: маски, дезінфекція, дотримання дистанції - це обов’язкові умови будь-якої релігійної події. Про онлайн-трансляції Богослужінь та широку просвітницьку роботу серед вірян із залученням авторитетних лікарів, які роз’яснюють механізми дії вакцини, її вплив на організм, розповів пастор Сергій Чінко.

Голова РДА в свою чергу попросив священнослужителів обмежити масові заходи з великими скупченнями людей на період встановлення «червоної» зони та довести до відома прихожан інформацію про те, що вакцинація запобігає важкому перебігу хвороби.

А в підсумку учасники зустрічі напрацювали ряд спільних рішень з метою запобігання поширення епідемії коронавірусу. Зокрема, усі погодились, що варто обмежити масовість під час проведення релігійних заходів, максимально використовувати засоби індивідуального захисту та забезпечувати дотримання соціальної дистанції. А ще голова РДА запропонував допомогу релігійним громадам у організації роботи на місцях виїзних бригад вакцинації: у випадку збору групи вірян, які мають бажання та дозвіл на щеплення від с сімейного лікаря, є можливість направити до них мобільну бригаду медиків, яка проведе вакцинацію.    

Переглядів 3558

Галерея зображень