Версія для друку
Четвер, 28 жовтня 2021 10:38

Відзначили річницю вигнання нацистських окупантів із України

28 жовтня голова райдержадміністрації Юрій Лобач, голова районної ради Віктор Хиць, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук та керуюча справами міськради Ірина Лошенюк, представники установ, організацій та підприємств міста і району взяли участь в урочистому покладанні квітів до обеліска Слави та меморіальної дошки загиблим учасникам АТО/ООС з нагоди пам’ятної дати – 77-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Це свято відзначається в Україні щорічно в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Вигнання нацистів з українських земель стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА).

Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій.

Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна завжди закінчується у столиці агресора.

Переглядів 4274

Галерея зображень