Версія для друку
П'ятниця, 13 серпня 2021 12:45

Перевірять, чи законно припинена робота Іваничівської автостанції

12 серпня з ініціативи Іваничівської селищної голови Лілії Томашевської за участю заступника голови райдержадміністрації Віктора Фіщука в селищній раді відбулась робоча зустріч з питання незаконної зупинки роботи автобусної станції в селищі Іваничі.

Із числа запрошених на зустріч прибули: начальник відділу поліцейської діяльності №1 (селище Іваничі) Володимир-Волинського РВП ГУ УНП у Волинській області Сергій Головенко та його заступник Вадим Мельничук, поліцейський офіцер громади Володимир Семенюк, інспектори управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) Василь Шпак і Євгеній Липницький, заступник начальника служби автомобільних доріг у області Ншан Антонян, начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» (зі змінами) автостанції несуть відповідальність за невиконання правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. На території Волинської області державний контроль за діяльністю автостанцій та пасажирських перевезень здійснює управління патрульної поліції у Волинській області, управління Укртрансбезпеки у Волинській області, головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Як стало відомо в ході наради, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176 ПрАТ «ВОПАС» зобов’язане було ще у березні 2020 року письмово попередити Іваничівську райдержадміністрацію, селищну раду, управління транспорту та зв’язку ОДА, обласні управління патрульної поліції та службу автомобільних доріг про закриття автостанції з метою забезпечення безпеки руху транспортних засобів та переміщення пасажирів по території автостанції. Втім, станом на сьогодні не надано жодного офіційного документа щодо закриття автостанції, хоча вона не функціонує більше року.

Введення у державі карантинних заходів у 2020 - 2021 роках також не передбачало зупинки роботи автостанцій. Однак керівництвом ПрАТ «ВОПАС» було зупинено роботу автостанції в селищі Іваничі, тим самим створені незручності для жителів не тільки Іваничівської тергромади, а й інших громад району та області.

На автостанції немає ні графіків руху пасажирського транспорту, ні жодних елементарних умов для очікування автобусів пасажирами як у приміщенні АС, так і на прилеглій території, зауважили на нараді У той же час, відповідно до законодавства, безпосередню відповідальність за якість та безпечність послуг, доступність, технічний та санітарно-гігієнічний стан споруд на території автостанції несе керівництво ПрАТ «ВОПАС». Та на це зауваження начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах не зміг пояснити присутнім причини тривалої зупинки роботи автостанції та створення незручностей для пасажирів.

Зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншана Антоняна, за пропозицію селищної ради службою передбачене в проектно-кошторисній документації будівництво в Іваничах двох павільйонів для розміщення пасажирів, а власне капітальний ремонт  дороги Нововолинськ-Іваничі-Павлівка на відрізку Благодатне- Іваничі розпочнеться наступного тижня. В кінці серпня цього року розпочнуться тендерні процедури по капітальному ремонту дороги, яка проходить через селище Іваничі та у разі визнання переможця за сприятливих погодніх умов можуть розпочатись ремонтні роботи на відрізку вул. 8-го Березня та в районі колишнього РТП.

У підсумку зустрічі прийнято рішення рекомендувати Володимир-Волинській райдержадміністрації звернутись щодо здійснення перевірки діяльності автобусної станції в селищі Іваничі та оцінки правомірності дій керівництвом ПрАТ «ВОПАС» по закриттю автостанції до департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), управління патрульної поліції у Волинській області, головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Переглядів 5242

Галерея зображень