Версія для друку
Вівторок, 03 серпня 2021 15:11

У Локачах обстежили об’єкти інфраструктури та обговорили важливі потреби громади

2 серпня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков із робочим візитом відвідав Локачинську селищну громаду. В ході зустрічей із керівництвом громади та об’їзду об’єктів соціальної інфраструктури йшлося про потреби у проведенні масштабних ремонтів та можливість розміщення у селищі підрозділу територіальної оборони.

Відтак, візит розпочався із розмови з селищним головою Богданом Іусом, який окреслив першочергові потреби, вирішення яких можливе за сприяння райдержадміністрації. Зокрема, на конкурс проектів Фонду регіонального розвитку селищною радою подана ініціатива побудови сучасного спортивного майданчика біля школи, що нещодавно здобула статус ліцею. Ціна питання -12,5 мільйона гривень, громада виділяє з місцевого бюджету 10 відсотків від загальної суми коштів у якості співфінансування, уже розроблена проектно-кошторисна документація і проведена експертиза документів, що повинно переконати членів конкурсної комісії в тім, що проект вартий уваги, адже його реалізація сприятиме розвитку фізичної культури та спорту, залученню молоді до здорового способу життя тощо. Іще одним важливим кроком має стати придбання для лікарні відеогастроскопу, для цього потрібно більше мільйона гривень. Болючою залишається проблема ремонту відтинку дороги від Війниці до Локачів протяжністю 6 км – розв’язати ситуацію потрібно негайно, адже виготовлена за більш як 200 тисяч гривень ПКД до наступного року втратить свою актуальність в частині цін на матеріали та роботи. Ну і є також потреба будівництва підвідного газопроводу до села Привітне, де вуличні газові мережі прокладені ще десятиліття тому. У цьому громаді може допомогти обласна рада.

Висловив селищний голова й свою позицію щодо розподілу державних коштів на соціально-економічний розвиток територій. «Цю тему ми порушували на нещодавньому засіданні Асоціації міст України у Одесі, внесли ці положення у резолюцію АМУ: щоб виключити політичну складову із розподілу коштів держбюджету слід розробити формулу визначення суми призначень відповідно до чисельності населення, території громади чи інших критеріїв», - прокоментував Богдан Іус.

Потому він показав першому заступнику голови РДА Віктору Сапожнікову територію, на якій планується будівництво комплексного спортмайданчика – це майже 2,5 гектара поблизу ліцею, де навчаються 580 учнів. Згодом відвідали лікарню та ЦПМСД, оглянули приміщення колишнього інфекційного відділення, де за давніми планами мала б бути амбулаторія, але Світовий банк наразі припинив фінансування такого проекту в Україні.

Ознайомились і зі станом будівель колишньої санстанції – це три відокремлені приміщення з непоганим ремонтом та підведеними комунікаціями. Саме там селищний голова пропонує розташувати підрозділ територіальної оборони, адже цьому сприяє велика територія та наявність адміністративних споруд, гаражів для транспорту, поруч – стадіон, де можна проводити заняття і збори, стройову підготовку тощо. Крім того, ця база перебуває у державній власності, а це означає, що її передачу військовим можна здійснити між Міністерством охорони здоров’я, в чиєму віданні перебувають ці землі і приміщення, та Міноборони.

Переглядів 4582

Галерея зображень