Версія для друку
Субота, 29 квітня 2017 10:39

Завдання №1 під час травневих свят – забезпечення безпеки та правопорядку

Окрім цього, 30 квітня 2017 року в області пройдуть вибори місцевих рад, зокрема відбудуться перші вибори депутатів сільських рад та відповідних сільських голів у п’яти сільських об’єднаних територіальних громадах, а саме Колодяжненській Ковельського району, Заборольській Луцького району, Вишнівській Любомльського району, Забродівській та Самарівській Ратнівського району та позачергові вибори Холоневичівського сільського голови (Ківерцівський район) та Цегівського сільського голови (Горохівський район). Відтак, Олександр Борисович звернувся з проханням до голів відповідних райдержадміністрації, сільських рад та до правоохоронних органів з проханням звернути увагу на безпеку і громадський порядок на виборчих дільницях та відсутність політичних гасел.

Ще одним моментом, що потребує особливої уваги силових структур під час найближчих вихідних, є заходи, які відбудуться у рамках 70-річчя операції «Вісла». За словами першого заступника голови облдержадміністрації, об’єднання українців у Польщі підготувало низку заходів для вшанування жертв сумнозвісної операції, які відбуватимуться найближчими вихідними у місті Перемишль. Аналогічні заходи плануються і в західних регіонах України, зокрема і на Волині. Однак тут слід зазначити, що 26 квітня 2017 року у Польщі знищено пам’ятний знак (братська могила) воїнам УПА у селі Грушовичі Перемишлянського повіту, а тому необхідно запобігти подібним провокаціям на території області.

– Дуже важливо, щоби провокативні дії російських сил не вплинули на двосторонні відносини України і Польщі. В першу чергу я кажу про заклики щодо руйнації польських пам’ятників, які лунають зараз в медіа і соцмережах у відповідь на демонтаж пам’ятника біля Перемишлю. Україна обурена, звичайно, демонстративними зухвалими діями щодо демонтажу пам’ятника воїнам УПА у селі Грушовичі в Польщі. МЗС відзначило, що це відверта провокація в переддень вшанування 70-річчя операції «Вісла». Також МЗС звернуло увагу, що звертається до Польщі за офіційним роз’ясненням і буде узгоджувати подальші кроки стосовно легалізації усіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення належної опіки на державному рівні, – зазначив Олександр Степанцов.

До слова, за словами представника управління Служби безпеки України у Волинській області, на території Волині польських пам’ятних знаків налічується 13, а загалом в Україні – 105. Їх перелік та місце розташування на території Волині надішлють у відповідні органи місцевого самоврядування, аби останні забезпечили порядок та запобігли провокаціям, позаяк не виключено, що окремі особи, громадські організації чи політичні сили спробують здійснити аналогічні дії.

Також заслухали і представників Нацполіції, Державної служби надзвичайний ситуацій, лісового господарства та прикордонної служби, які своєю чергою поінформували про запроваджені заходи для посилення безпеки під час травневих вихідних на території області. Зокрема стало відомо, що у лісових масивах у 2017 році облаштовано понад 655 місць відпочинку та малих рекреаційний пунктів для населення області, вздовж автомобільних доріг функціонує на сьогодні 99 рекреаційних пунктів із стоянками для автотранспорту.

Загалом планується посилене чергування усіх служб та силових структур, аби забезпечити контроль за стихійними розпалюваннями вогнищ у лісах та поблизу них,  уникнути провокативних дій та не допустити актів вандалізму.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2788