Версія для друку
Вівторок, 31 січня 2017 09:17

Володимир Гунчик: На Волині повинна бути створена єдина система госпітального округу

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчи окреслив чинники, що вплинули на формування центрів медицини в тому чи іншому районі, серед яких: кількість важливих оперативних втручань (їх категорійність, частота, необхідність), кількість пологів та пацієнтів, котрі приїздять на лікування з інших районів.

Відтак, слід розуміти, що інтенсивність надання медичної допомоги у госпітальних округах значно зросте, тому для базового лікування продовжать функціонувати місцеві медзаклади.

– Процес організації госпітальних округів не передбачає закриття лікарень, а навпаки, створення умов для більш інтенсивного розвитку медичних закладів шляхом оснащення додаткових обладнанням, надання житла молодим лікарям, – резюмував Володимир Гунчик.

На переконання керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, громада самостійно може дати об’єктивну оцінку рівню медичних послуг у своєму населеному пункті. Важлива і висловлена довіра, або ж її відсутність, адже вона є показником кваліфікаційної спроможності самих фахівців та визначає їх подальшу роботу.

Загалом же, організаційно-правовий статус закладів охорони здоров’я не може бути пріоритетом, адже єдина система госпітальних округів повинна найперше забезпечити високий рівень надання кваліфікованої та своєчасної медичної допомоги, покращення умов перебування пацієнтів у медичному закладі.

Вкотре, Володимир Гунчик звертається з проханням не заполітизовувати медичну реформу та не пов’язувати створення госпітальних округів із майбутніми повітами, адже це абсолютно різні речі.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 2653