Версія для друку
Понеділок, 05 грудня 2016 15:53

З 5 по 9 грудня в Україні пройде Всеукраїнський тиждень права

Двома роками пізніше, 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було засновано Міжнародний день прав людини та оголошено його святкування 10 грудня. В цей день проводиться пленарне засідання ООН на якому відзначають тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод.

Уже ні для кого не секрет, що становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе завдяки високому рівню правової освіти населення.

21 травня 2008 року, враховуючи міжнародний досвід, Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України – дорадчий орган Міністерства юстиції України – ініціювала загальноукраїнський форум «Тиждень права» як національну традицію, що офіційно закріплено в Указі Президента України від 08 грудня 2008  року № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права».

Так, враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Цього року Всеукраїнський тиждень права, План заходів проведення якого затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. №627-р. припадає на 5-9 грудня.                                                                                         

План заходів передбачає наступне:

- проведення у навчальних закладах Всеукраїнського уроку “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини

- проведення у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру

- проведення навчань, лекцій, бесід з працівниками підприємств, установ, організацій та в установах виконання покарань з питань захисту прав людини

- проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту;

- проведення науково-практичних конференцій, семінарів, дискусій,

майстер-класів провідних юристів, присвячених проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

 

Переглядів 2831