Версія для друку
Понеділок, 05 грудня 2016 13:22

Волонтери – янголи-охоронці українських Героїв, – Володимир Гунчик

Волонтерство – для України більше ніж явище. То – добровольчий об’єднавчий рух. В такий спосіб, завдяки шляхетності, небайдужості, цілеспрямованості, фанатичній відданості національній ідеї,  нація у кризовий період розвитку держави вистояла, а Україна збереглася як самостійна держава. Нині волонтерство – визначальне явище для українського суспільства, рубіж, від якого розпочався новий відлік розвитку громадянського суспільства.

І сьогодні, коли держава всупереч очікуванням ворога змогла консолідувати зусилля, впровадити реформи й створити нове українське військо, зокрема й  контрактну армію, волонтери залишаються янголами-охоронцями українських Героїв. Завдяки небайдужості та доброчинності, воїни на передовій, поранені у госпіталях, тимчасово переміщені особи й діти, які втратили батьків, одержали підтримку та допомогу.

Щиро втішений, що справді всенародного волонтерського руху, яким ми пишаємося та з гордістю демонструємо як свідчення єдності України і зрілості громадянського суспільства, доєдналися волиняни й здійснили свій вклад.

Нині волонтерство в Україні переживає період піднесення. Упевнений, що його сфери поступово помітно розширяться, а кількість небайдужих до добрих справ зросте. Бо реагуючи на виклики часу, українці усвідомлюють, що кожен може впливати на перетворення в своїй громаді.

Сердечно вдячний вам, шановні волонтери, за невичерпну жагу служити людям, суспільству та країні, за чуйність і незламну віру у свій народ. Ви є взірцем для сучасників та майбутніх поколінь! Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, невичерпної енергії та життєвих сил! Миру та спокою у ваших серцях і на нашій рідній землі!

Слава Україні!

З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Переглядів 2675